Bu seçki Kenya Dağı'nın güneyindeki Kiambu’nun 1900 m varan yüksek rakımlı platolarında ve ülkenin tam ortasında bulunan küçük çiftliklerden elde edilmiştir.
Kenya’da çiftlikler genelde küçüktür (çiftçilerin 2/3 ‘üyaklaşık 300 ağaca sahiptir ve senede 1000 - 1500 kg meyve üretmektedir; kalan 1/3’ü ise estate olarak adlandırılan ve kooperatifleri oluşturan küçük arazilerden oluşur).
Aslında İngilizlerden (fincan kalitesi açısından) en verimli hazırlama yöntemlerinden birini miras almışlardır.
Bu işlem, Kenya Yıkama Metodu veya Çift Yıkama olarak da adlandırılır ve ülkeye özgü bir tekniktir.
Kenya Yıkama Metodu’nun yeşil kahve üretmek için eşsiz bir yöntemi olduğunu belirtmek gerekir.
Bölge şartlarına uyum sağlaması için geliştirilen bazı özel türler (SL28, SL34, Batian,Ruiru 11) ile bir araya getirilen bu işlem metodu, yıllardır mükemmel asiditeye sahip kahveler üretmektedir ve Kenya’yı dünyanın en prestijli Nitelikli Kahve Çekirdeği noktalarından biri haline getirmiştir.
Öte yandan, kalite açısından inkâr edilemez faydalarına rağmen; bölgedeki sürdürülebilir su yönetimi açısından çevresel bir problem olmaya devam etmektedir.
Bölge: Kiambu
Üretici: Çeşitli küçük çiftlikler
Yükseklik: 1900 m
Tür: SL28, SL34, Batian, Ruiru 11
İşlem: Yıkanmış
Hasat Dönemi: Ekim - Mart
Belirtelim:
Chemex | V60 demleme rehberleri için tıklayınız
1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır.
2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
3) Detaylı bilgi ve sorularınız için sağ alt köşedeki canlı chat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
4) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.
5) Kararsız kaldıysanız Deneme Seti ile 4 farklı kahveyi deneyebilirsiniz.
6) Düzenli olarak kahve içiyor ve kargo parası ödemek istemiyorsanız Kahve Aboneliği sayfamıza göz atın.