YENİ KAVRULMUŞ KAHVE LEZZETLİ DEĞİLDİR
Yeni kavrulmuş kahve için değil degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olun !
Kahve, kavrulduğunda bünyesinde karbondioksit birikmektedir. Kavrulmasının ardından bünyesindeki karbondioksit gazını salmaya başlar. “Degassing” adı verilen bu aşamada salgılanan gazın sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Fakat kahvenin tadını (keskin ve kuru bir tad ile örtüleyerek) olumsuz etkilemektedir.
Yeni kavrulan kahveden ilk 3 gün yoğun bir CO2 çıkışı olur. Ardından CO2 salınımı gitgide azalır ve üstü örtülenmiş aromalar daha net hissedilmeye başlar. Kavrulmasının 14. gününde aroması en hissedilir düzeydedir. Bu sebeple kahvenizi 7-21’inci günler arasında tüketmenizi tavsiye ederiz.
Kahvenizi buzdolabında muhafaza etmenizin lezzet ve tazeliğe hiçbir etkisi olmayacaktır. Kahvenizi CO2 çıkışı olması için tek yönlü valfli paketlere koymaktayız. Kahvenizi oda sıcaklığında, (valfli) ambalajında, içeriye hava almayacak şekilde muhafaza etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kahve öğütüldüğünde, aromaları uçmaya başlayacaktır. Bu sebeple öğütür öğütmez demlemenizi tavsiye ederiz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.