Degassing Nedir?

Degassing Nedir?

YENİ KAVRULMUŞ KAHVE LEZZETLİ DEĞİLDİR

Yeni kavrulmuş kahve için değil degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olun !

Degassing

Kahve, kavrulduğunda bünyesinde karbondioksit birikmektedir. Kavrulmasının ardından bünyesindeki karbondioksit gazını salmaya başlar. “Degassing” adı verilen bu aşamada salgılanan gazın sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Fakat kahvenin tadını (keskin ve kuru bir tad ile örtüleyerek) olumsuz etkilemektedir.

Kahve Lezzetinin Değişimi

Yeni kavrulan kahveden ilk 3 gün yoğun bir CO2 çıkışı olur. Ardından CO2 salınımı gitgide azalır ve üstü örtülenmiş aromalar daha net hissedilmeye başlar. Kavrulmasının 14. gününde aroması en hissedilir düzeydedir. Bu sebeple kahvenizi 7-21’inci günler arasında tüketmenizi tavsiye ederiz.

Kahvenizin Optimum Saklama Koşulları

Kahvenizi buzdolabında muhafaza etmenizin lezzet ve tazeliğe hiçbir etkisi olmayacaktır. Kahvenizi CO2 çıkışı olması için tek yönlü valfli paketlere koymaktayız. Kahvenizi oda sıcaklığında, (valfli) ambalajında, içeriye hava almayacak şekilde muhafaza etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kahve öğütüldüğünde, aromaları uçmaya başlayacaktır. Bu sebeple öğütür öğütmez demlemenizi tavsiye ederiz.

Etiketler: degassing nedir, taze kahve
Aralık 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR