Kahve Marcala bölgesindeki Musula’da 1300 m yükseklikte yer alan bir aile çiftliği olan Mini Granja Dilma’da üretilmiştir.
4 hektarlık bir alandaki çiftlikte hasat Aralık ve Mart arasında gerçekleşir ve işlenen kahveler daha sonra güneşin altında kurutulur.
Çiftlik, Cafés Organicos Marcala isminde, kahve endüstrisine hâkim ve sürdürülebilir tarım teknikleri kullanan özel bir şirket ile ortaklık yapmaktadır.
Kooperatif, en yeni organik üretim tekniklerini tanıtmak isteyen üreticileri destekler.
Geleneksel tarımdan güçlü çevresel değerleri benimseyen organik tarıma geçiş konusunda çiftçileri yol gösterir.
Şirketle çalışan 700 kadar üretici kahve tadımı ve organik tarım konusunda düzenli eğitim almaktadır.
Kooperatif ayrıca yöre halkı çocuklarının eğitimlerine de maddi destek sağlayarak bölgenin geleceğini de katkı sağlamaktadır.
Çiftçi: Maria Dolores Zelaya
Bölge: Marcala
Çiftlik: Mini Granja Dilma
Yükseklik: 1520 m
Tür: Red Caturra
İşlem: Honey Process
Hasat Dönemi: Aralık – Mart
Hasat Yöntemi: El ile (hand picked)
Kurutma: Güneş Altında Tablalarda
Belirtelim:
Chemex | V60 demleme rehberleri için tıklayınız
1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır.
2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
3) Detaylı bilgi ve sorularınız için sağ alt köşedeki canlı chat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
4) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.
5) Kararsız kaldıysanız Deneme Seti ile 4 farklı kahveyi deneyebilirsiniz.
6) Düzenli olarak kahve içiyor ve kargo parası ödemek istemiyorsanız Kahve Aboneliği sayfamıza göz atın.