Mwithu Bölgesi: Doğu Kenya'daki Meru İlçesinde yer almaktadır. Meru, Kenyalıların kahve yetiştirebildiği ilk bölgeydi. 1930'ların başında Meru'da kahve yetiştiren Kenyalılar, bugün Kenya'da kahve yetiştiren 600.000'den fazla küçük çiftçinin yolunu açtı. Yüksek rakım ve serin iklim, Meru'yu kahve tarımı için önemli bir yer haline getiriyor. Mwithu'da kahve Kenya ile bütünleşen kahve işleme süreciyle işlenmektedir . Hasattan sonra kahve kirazı işlenir ve ardından kuru olarak fermente edilir. Fermantasyonun ardından çekirdekler yıkanır ve yükseltilmiş yataklarda kurutulmadan önce derecesine göre ayrıştırılır. Kenya'da kahve çekirdekleri boyutlarına göre ayrıştırılmaktadır. AB sınıfı çekirdeklerin elek boyutu 15-18'dir. Yani her bir çekirdek 6-7 mm arasındadır. Bölge: Kenya / Meru
Üretici: Mwithu
Yükseklik: 1800 m
İşlem: Yıkanmış
Hasat Dönemi: Mayıs-2022
Belirtelim: Chemex | V60 demleme rehberleri için tıklayınız 1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır. 2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 3) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz. 4) Toptan alım için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.