CUP OF EXCELLENCE ETİYOPYA İKİNCİSİ : Etiyopya | Kenean Dukamo Coe COFFEE PROJECT'TEN 2024'ÜN İLK DÜNYA DIŞI KAHVESİ
Kahvede Meyvemsi Tadları Sevenlerin Kaçırmaması Gereken Bir Kahve
İşleme yöntemi Naturel Anaerobic olan bu kahvede, ilk başta karışık bir meyve suyu içiyormuşçasına meyve tadları damağınızı kaplayacak. Bu tad, damağınızda hemen yerini yeşil elma tadına bırakacak. Aftertaste'te ise (yuttuktan sonra ağzınızda bıraktığı tadda) damağınızda elmalı kurabiye gibi tarçınlı bir tad bırakacak. Gövdesi düşük olan bu kahveden günde birkaç bardak içmek isteyeceksiniz Özellikle meyvemsi kahveleri denemeyi sevenlerin damağını mutlaka buluşturması gereken bir kahve.
V60, Aeropress, Chemex, French Press gibi ekipmanlarla ve 1/16,6 oranında demleyebilirsiniz. Hikayesi: Kenean Dukamo, Gatta Farm'da hazırlayıp işlediği kurayla 2022 Cup of Excellence Etiyopya'da 2. oldu. Gatta Çiftliği, kendisi ve babası Asefa'nın özel bir uzmanlık programı yürüttüğü yerdir. Kenean, bu 2023 lotunu 2022 COE yarışmasında kullandığı yöntemlerin aynısıyla hazırladı. İşte bu sınırlı lotu sizlere sunuyoruz. Naturel Anaerobik Fermantasyon işleminde ilk önce olgun ve temiz kahve kirazları seçilir. Ardından elle ayıklanıp yüzdürülerek ön temizleme yapılır. İkinci olarak temizlenmiş kirazlar ağzı kapalı kaplarda 144 saat anaerobik fermente edilir. Son olarak, kurutmak için kirazlar, 18 ila 22 gün boyunca uzun ağaçların gölgelediği yükseltilmiş Afrika Yataklarına serilir.
Üretici: Asefa Dukamo Korma Bölge: Sidama / Bensa / Shantawene İşleme İstasyonu: Gatta İşlem: Natürel Anaerobik Fermantasyon Rakım: 1920 – 2020 m Grade: Grade 1 Hasat: 2023 Lot Numarası: ET-23-2009
100 Gr almak için tıklayınız
250 Gr almak için tıklayınız
Belirtelim:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.