Colombia - Buesaco
Colombia - Buesaco

Colombia - Buesaco

Fiyat : ₺0,00(KDV Dahil)

Kırmızı erik | İncir | Sütlü çikolata

Colombia - Buesaco 

Buesaco kasabası, Kolombiya'nın Nariño bölümünün Andes dağlarında yüksek bir sırtta yer almaktadır.

Bu parti, Buesaco belediyesinin kırsal alanı içinde yer alan; Sumapaz, El Naranjal, Ortega, La Loma ve Santa Maria bölgelerinin köylerinden gelen kahvelerin karışımından oluşur.

Bu bölgeler, 1800 ile 2000 metre arasındaki yükseklikte, kuru iklim ve yükseltilerden oluşan bir coğrafi yapıya sahiptir.

Üreticiler kahvenin yanı sıra şeker kamışı, muz, limon, avokado gibi ürünler de yetiştiriyor.

Kahve çiftçileri tarafından yetiştirilen çeşitler hala Caturra, Colombia ve Castillo gibi geleneksel çeşitlerdir.

Bu partiyi oluşturmak için kullanılan kahveler özenle seçilmiştir.

Hasat sonrası işleme Promotora de Cafés de Altura'nın kalite ekibi tarafından izlenmiş ve üreticilerle birlikte bu kahve için protokoller oluşturulmuştur.

Sadece olgun kirazlar hasat edildikten sonra,  120-170 saat boyunca hava geçirmez şekilde kapatılmış polietilen tanklarda kuru fermente edilmeden önce dezenfekte edilir.

Fermantasyon işlemi sırasında her 12 saatte bir Brix dereceleri, pH ve sıcaklık izlenir ve kaydedilir.

Fermente edilmiş kirazlar daha sonra kurutulur ve çoğu, 35°C'den düşük olmayan sıcaklıklarda mekanik kurutucularda kurutulur.

Mekanik olarak kurutulan kirazlar, 12 saat kurutucuda geçirilerek ve ardından 12 saat dinlendirilerek, yedi gün boyunca tekrarlanarak aralıklarla kurutulur.

Bu partideki bazı kahve kirazları sadece güneşte kurutulur ve bu da 18 günlük kurutma gerektirir.  

Tadını tanımlayacak olursak: Buesaco ilk yudumunuzda parlak bir kırmızı erik tadını verir.

Ardından bu tad yerini kuru incir'e benzer bir lezzete bırakır.

Kahveyi yuttuktan sonra ağzınızda kalan tad(after taste) sütlü çikolata yemiş gibi olacaktır.

Keyfini çıkarın...    

Bölge: Colombia, Narino

Tür: Caturra, Castillo, Colombia

İşlem: Natural

Rakım: 1.900m 

Belirtelim:

Chemex | V60 demleme rehberleri için tıklayınız

1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır.

2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

3) Detaylı bilgi ve sorularınız için sağ alt köşedeki canlı chat üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

4) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.

5) Kararsız kaldıysanız Deneme Seti ile 4 farklı kahveyi deneyebilirsiniz.

6) Düzenli olarak kahve içiyor ve kargo parası ödemek istemiyorsanız Kahve Aboneliği sayfamıza göz atın.

4 Adet Kahve Seçiniz
Espresso Coffee | This is it ! Özel bir asidite | Badem
Filter Coffee – Filtre Kahve Siyah üzüm | Dengeli
Türk Kahvesi – Turkish Coffee Kadifemsi bir kahve deneyimi
El Salvador – La Majada Bal | Badem | Çikolata
Peru – Kafeinsiz Kahve Bitter çikolata | Çiçeksi
Soğuk Demleme Karışımı Siyah Üzüm | Rom
Brezilya – Bella Giana Kavrulmuş Ceviz | Bal
Guatemala – Antigua Hurma | Karamel | Çikolata
Colombia – Excelso Üzüm | Çikolata
Handuras - Valentina Kiraz | Bal | Üzüm
Tanzanya - Klimanjaro Karamel | Çikolata | Meyvemsi
Guatemala – Chimaltenango Nar | Kiraz | Şeker kamışı
Etiyopya – Acacia Blueberry | Fındık | Esmer şeker
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR