Türk kahvesi hazırlamak aslında çok kolay. Yazdığımız adımları takip ederek siz de rahatlıkla bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilirsiniz.
Cezveye 1 kahve fincanı soğuk su konur, 7 gr ( 1 tatlı kaşığı tepeleme) taze kavrulmuş Türk kahvesi konur, isteğe göre şeker ilavesi yapılır. İyice karıştırılır ve artık elimizde soğuk sulu bir kahve karışımı vardır. Cezve içinde kaşık olmadan ocağa konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Kahve hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve bir kaşık ile köpük fincana pay edilir. Sonra tekrar ocağa konur ve hafif kaynayınca ocaktan alınıp fincana aktarılır. Kaliteli bir Türk kahvesi için tıklayınız
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.